Shockwave therapie

Copyright © All Rights Reserved.

Praktijk voor Shockwave Therapie

074-3762444


Shockwave therapie

Shockwave therapie (SW) is een nieuwe behandelmethode die bij veel chronische klachten kan worden ingezet. De techniek van de SW is gebaseerd op de doorontwikkeling van de technologie die gebruikt wordt bij de niersteenvergruizing.  De schokgolf wordt via een applicator die de vorm heeft van een soort pistool toegediend. 


Door innovatie en nieuwe inzichten in de werkings-mechanismen van shockwaves (schokgolven) waren in de afgelopen decennia vooral aandoeningen van het menselijk bewegingsapparaat (bot/spier/pees) die behandeld werden m.b.v. shockwaves.

 

Recentelijk zijn er belangrijke nieuwe voordelen aangetoond door de Shockwavetherapie als medisch specialisme.


Naast het gebruik van de Shockwavetherapie op muskuloskeletaal (bot-spier-pees) gebied vind de laatste jaren een uitbreiding van de indicaties plaats naar  niet muskuloskeletale aandoeningen zoals acute en chronische wondbehandeling, diabetische voetklachten, hartklachten en erectiestoornissen.


Recente uitgebreide medische wetenschappelijke onderzoeken (PEDro en PubMed) concluderen dat er goede resultaten worden behaald op pijn en functie door shockwavetherapie.

Delden echografie